+31 511 476 401info@brouwerziel.nl

Een afspraak

Home / Een afspraak
U kunt bij ons een afspraak maken voor onderzoek en/ of behandeling op verwijzing van uw huisarts of specialist, maar ook zonder verwijzing via DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Graag bij uw eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs en een handdoek meenemen.

Voor een behandeling/ training in de oefenzaal raden wij u aan gemakkelijk zittende kleding en schone (sport)schoenen te dragen. Tevens zijn er kleedruimtes waar u na afloop kunt douchen.

Voor een afspraak kunt u hier klikken.

De eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intake en onderzoek en duurt ongeveer 50 minuten. In deze tijd wordt een anamnese (vraaggesprek) afgenomen waarmee we uw gezondheidsklacht in kaart proberen te brengen. Deze gegevens worden ingebracht in het digitale patiëntendossier. We vragen bijvoorbeeld van u waar u last heeft, wanneer u last heeft, hoe u denkt dat uw klachten zijn ontstaan en bij welke handelingen ze optreden.

Hierna volgt het lichamelijk onderzoek; aan de hand van bewegen en testen proberen we de oorsprong van uw klacht te lokaliseren. Soms bevindt de oorsprong zich ergens anders dan de plek waar u de klacht ervaart. Dat komt omdat het lichaam niet altijd precies aangeeft waar zich het probleem bevindt. Een inklemming van een zenuw kunt u bijvoorbeeld in uw arm of been voelen, terwijl de plaats van de inklemming meestal elders ligt.

Tijdens de eerste afspraak wordt er samen met u een behandelplan gemaakt; aan de hand hiervan volgt de verdere behandeling. Daarnaast krijgt u alvast een aantal huiswerkoefeningen zodat u direct zelf met het behandelen van uw klacht aan de slag kunt.

Vragen? Wij helpen u graag!