+31 511 476 401info@brouwerziel.nl

Specialisaties

Home / Specialisaties

In onze praktijk zijn de volgende specialisaties aanwezig:

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie staat beweging voorop, beweging is goed voor lichaam en geest. Het doel van fysiotherapie is het verbeteren van uw houding, het stimuleren van beweging, verminderen van klachten en het vergroten of in stand houden van uw conditie.

Fysiotherapie bij Psychosomatische klachten

Psychosomatische fysiotherapie is een lichaamsgerichte therapie waarbij je spanning- of stressgerelateerde klachten en niet te verklaren lichamelijke klachten behandeld.

Massage

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is massage niet een behandeling op zichzelf, het is vaak een onderdeel van de behandeling. Massage is er op gericht om de doorbloeding in uw spieren te stimuleren, wat ontspanning van die spieren veroorzaakt.

Dry Needling

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut die zich richt op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardingen ontspannen door middel van het gericht aanbrengen van een dunne naald in een spier.

Medical Taping

Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen in balans gebracht.

Bekkenbodemtherapie

Met bekkenbodemtraining leert u om spanning en ontspanning in de bekkenbodemspieren te beheersen. Deze spiergroep sluit de onderkant van het bekken af en ondersteunt de organen in het bekken en de (onder)buik.

Kinderfysiotherapie

Iedere ouder hoopt dat zijn of haar kind zich ontwikkeld tot een gezond en evenwichtig mens. Bij de één gaat dat wat sneller dan bij de ander en meestal gaat het goed zonder professionele hulp. Maar soms is er wel ondersteuning nodig.

Vragen? Wij helpen u graag!