+31 511 476 401info@brouwerziel.nl

Acupunctuur

Home / Specialisaties / Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur kunnen deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest er toe zichzelf te genezen.

Wanneer acupunctuur?

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Een lijst daarvan vindt u op de site van het NVA. Er zijn aandoeningen zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn of vermoeidheid kan verminderen of wegnemen. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.
Als u een acupunctuurbehandeling ondergaat zijn de volgende punten van belang:

  • Gebruik geen alcohol of drugs voor of na de behandeling,
  • Vermijd drukte en stress voor en na elke behandeling,
  • Vermijd zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning voor of na de behandeling,
  • Zorg dat u iets eet voor de behandeling.

Belangrijk om te vermelden!

In sommige gevallen kan of mag acupunctuur niet worden toegepast. Deze gevallen kunt u ook terugvinden op de site van het NVA.

Waarom acupunctuur?

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuurbehandeling uw hele energiehuishouding verbeterd zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft namelijk een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Vragen? Wij helpen u graag!