+31 511 476 401info@brouwerziel.nl

Dry needling

Home / Specialisaties / Dry needling
Dry Needling is een specialisatie van de manueel therapeut die zich richt op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardingen ontspannen door middel van het gericht aanbrengen van een dunne naald in een spier. Deze spierverhardingen worden in vaktaal ook wel triggerpoints genoemd.

Een spierverharding is een pijnlijke plek in de spier die naast een lokale drukpijn ook vaak een door u herkenbare pijn op afstand kan veroorzaken. Dat is dan ook de reden dat u de pijn op een andere plaats voelt, dan waar wij de oorzaak van de pijn vaststellen.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam aangebracht die daar enige tijd blijven zitten.

Bij Dry Needling wordt daarentegen één naald gebruikt waarmee de spier kortdurend wordt behandeld. Dit voelt vaak wat raar of stroomachtig aan, maar doet meestal geen pijn. De spier zal zich direct ontspannen, waardoor u heel snel van uw klachten af kunt zijn.

De fysiotherapeut zal allereerst d.m.v. een gesprek en door onderzoek proberen uw klachten te analyseren. Daarna worden spieren onderzocht die de klachten zouden kunnen veroorzaken, er wordt daarbij gezocht naar lokale spierverhardingen die vaak drukpijnlijk zijn en aanvoelen als een lokale verdikking. Hierna kunt u behandeld worden; de spierverharding wordt dan met behulp van een naaldje gedeactiveerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk, Er is daar ook een folder met informatie voor u beschikbaar, zodat u alles nog even rustig kunt doorlezen

De kosten voor behandeling met Dry Needling worden gedekt vanuit uw aanvullende verzekering indien u verzekerd bent voor manuele therapie. Weet u dit niet zeker, raadpleeg dan uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie ook eens op de site over Dry Needling.

Vragen? Wij helpen u graag!