+31 511 476 401info@brouwerziel.nl

Medical Taping

Home / Specialisaties / Medical Taping
Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Medical Taping Concept versus sporttape Medical taping is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt daarom onder druk aangebracht, wat nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer kan hebben. Het herstel van een blessure kan hierdoor onnodig lang duren. Medical Taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Medical Taping Concept stelt u in staat om op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten zoals: slappe spieren op spanning brengen; gespannen spieren rust geven; spieren beschermen tegen overbelasting; gewrichten beschermen; pijn dempen; ontstekingen reduceren; lichaamshouding corrigeren; lymfeoedeem verminderen. Wilt u meer weten over Medical Taping Concept? Op het internet kunt u verschillende interessante websites vinden over Medical Taping. De volgende link is wellicht interessant: Fysiotape

Vragen? Wij helpen u graag!